Upplevelser

Guidade turer till häst. Den vackra natur som omger oss bjuder på stor variation av upplevelser. Långa ritter på allt från stora varmblod till ponnier. Möjlighet för både föräldrar och barn att rida ut samtidigt. Handikapp är inget hinder för oss.

De flesta väljer att rida I en s.k. barbacka sadel för att det ger större inverkan på muskler och leder, det gör att man känner av hästens rörelser. Efter inte så lång tid blir de flesta både mer avslappnade och orkar rida längre tid.

Men givetvis finns sadlar också. Hästarna är oskodda, en del går med boots på. Alla hästarna körs och rids bettlöst.

"Forget the no-more-metal rhetoric, forget the pain, forget the cruelty -
all of which are true - the darned thing just works better than a bit!"
..... Joe Camp, speaker, author, filmmaker, children's advocate and voice for animals.
www.thesoulofahorse.com en fantastisk resa!

www.bitlessbridle.com av Robert Cook, FRCVS, PhD, Professor of Surgery Emeritus of Tufts University, Massachusetts. På hans hemsida finns mycket fakta och referenser.

Våra hästcamp är mycket populära, här tillbringas den mesta delen av tiden på häst I naturen. Det är fantastiskt att se ungdomarnas kommunikation med hästarna bara efter någon dag.

“Mamma! Vi skulle bara testa vilken häst som passade vem och vi var ute I två timmar!!!!”
Mycket handlar om hantering, att rida I olika situationer och avslutningsvis kan det vara en det en mindre och lättare form av TREC (en mycket stor tävlingsgren på kontinenten) där inslag av orientering, kommunikation och skicklighet förekommer.

TREC kom till Sverige nyligen och den första nationella tävlingen hölls för några år sedan, även körning finns på kontinenten. http://www.trecsverige.se/

Eller varför inte hyra häst under några dagar på Österlen. Ring eller maila för mer information!

"Att blint tro på en auktoritet är samhällets värsta fiende " - Albert Einstein

Campestri

Campestri

Campestri